2018. május 31.

Becsületszavunkra mondjuk, hogy nem szándékosan válogattunk így, de az alábbi lemezek között három is van, amik valamilyen formában a kilencvenes évek hiphopjához kapcsolódnak – vagy csak referenciapontként vagy mert eredetileg tényleg abban az évtizedben fogantak. Szó esik még azért tisztelgésről a régisulis brit tánczene előtt, rnb-s retro popról, illetve egy magyar producer glitch-es, IDM-es EP-jéről is.

Olvass tovább “Mehet az elejétől, újra és újra – kihagyhatatlan lemezek áprilisból”

2018. április 19.

A remek kezdés után kicsit megtorpant 2018 a kiadványok tekintetében, így két olyan anyag is bekerült havi gyűjtésünkbe, amely nem kiemelkedő, csak szimplán jó, de ettől még bátran merjük ajánlani. Ezek mellett tényleg kihagyhatatlan volt az év eddigi legjobb retrospektív anyaga is.

Olvass tovább “Nem, ez nem egy 15 éves album – kihagyhatatlan lemezek márciusból”

2018. március 3.

Január még kis túlzással uborkaszezon volt a megjelenések tekintetében, februárra viszont már megállíthatatlanul beindult a zenegyár, jobbnál jobb kiadványok váltották egymást a lejátszóinkban. Ezekből gyűjtöttünk össze párat: például egy 170 BPM-en pörgő dub techno EP-t, egy félkomoly, mégis okos hiphop-lemezt vagy épp egy ismeretlen forrásból származó techno/jungle anyagot.

Olvass tovább “Elidegenítő, mégis nosztalgikus – kihagyhatatlan lemezek 2018 elejéről”

2018. január 29.

Decemberben az év végi listánk összeállításával voltunk elfoglalva, így még számunkra is maradt néhány lemez 2017 utolsó etapjából, amit pótolnunk kellett. Ezek közül gyűjtöttünk össze hetet, amit mindenképpen ajánlanánk meghallgatásra. 2017 lezárására jutott múltidéző dubstep, múltidéző grime, fiatal, magyar cloud rap és mutáns dancehall is.

Olvass tovább “Igazi gyémánt, amit jól elrejtettek – kihagyhatatlan lemezek 2017 végéről”

2017. november 30.

Ugyan egy hónappal az év vége előtt már hajlamosak vagyunk azon gondolkodni, hogy mik voltak idén a legjobb lemezek, mi most még egy kisebb látószögből tekintettünk vissza, és összeszedtünk néhány figyelemre érdemes lemezt októberből. Újgenerációs grime, ösztönös electro és neonfényes synthwave – többek között ilyenekről írunk alább.

Olvass tovább “Esetleges eszközök egy végtelen eszköztárból – kihagyhatatlan lemezek októberből”

Posts navigation

1 2 3