2018. augusztus 2.

Idén is igyekeztünk havi bontásban gyűjtögetni azokat az aktuális lemezeket, amik megismerésére érdemes időt szánni, még ha ezek között voltak is közepesen vagy csak valamilyen szempont szerint jók. Ettől függetlenül szükségesnek éreztük, hogy készítsünk egy olyan számvetést 2018 első hat hónapjának megjelenéseiből, amiben tényleg csak a kiemelkedő anyagokra koncentráltunk. Fejenként tíz lemezt választottunk.

Olvass tovább “Ezek voltak a kedvenc lemezeink 2018 első feléből”

2017. december 29.

Itt az év vége, így nem maradt más hátra, mint hogy közzétegyük a mostanra már-már tradícióvá vált, kedvenc lemezeinket összegyűjtő listánkat (2015-ben és 2016-ban is így zártuk az évet). Objektivitásra ezúttal sem igazán törekedtünk, de végignézve az alábbi húsz lemezt, mégis úgy érezzük, jól sikerült visszaadni, hogy milyen is volt 2017.

Olvass tovább “Ezek voltak a kedvenc lemezeink 2017-ben”

2017. május 24.

Bár valószínűleg hónapról hónapra tűnnek fel az új műfajok és ugyanazzal a lendülettel merülnek feledésbe, a már 2013 környékén útjára indult wave mozgalom kilépni látszik a teljes ismeretlenségből, egyre több szerephez jut a benne résztvevő maréknyi előadó és az általuk alapított kollektíva. A rideg, kristályos szintik és a mélabú trap útját taposó vonulat mellett mi sem tudtunk elmenni.

Olvass tovább “Vajon a Soundcloud életet adott egy új irányzatnak?”

2017. január 25.

Tíz éve jött ki a Mekvárt Szleng című mixtape Vanis és Crain beatkohójából. A lemez legnagyobb erénye és egyben erőssége az old schoolabb témák mellett feltűnő, helyenként a világzenéből, valamint az elektronikus zenéből inspirálódó, egészen újszerű alapokban rejlett, de persze kellettek az akkori underground ismert és kevésbé ismert MC-jei is.

Olvass tovább “Írtam egy beatet a 6-os villamoson – 10 év 10 legjobb magyar hiphop-száma”

2016. december 24.

Tavaly is összeszedtük a kedvenc lemezeinket, idén is így teszünk. Elöljáróban elmondhatjuk: most is sokszínű lett a végeredmény. Ami viszont közös az alábbi húsz lemezben, hogy valamilyen mértekben mindegyik a trendek kifordítására, a határfeszegetésre is tett erőfeszítéseket, így már csak ezért is izgalmas volt ez az év.

Olvass tovább “Ezek voltak a kedvenc lemezeink 2016-ban”

Posts navigation

1 2 3

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..