Ajánló: holnap Catching Flies az A38-on
2015. december 10.
|
Das Ravist

Februári Teslás fellépése után ismét visszatér Budapestre a Bonobo felfedezettjeként emlegetett londoni producer, Catching Flies, méghozzá ezúttal live actet és DJ-szettet is láthatunk tőle. Hazai részről a Gelka és Cadik játszanak.

Catching Flies először 2012 őszén tűnt fel a Mt. Wolf Life Size Ghosts című felvételéhez készített remixével, amelyet aztán 2013-ban két EP, a The Stars és a The Long Journey Home követtek; utóbbi már a producer saját kiadójánál, az Indigo Soulnál jelent meg. Lassú sodrású, dallamos downtempo/poszt-dubstep zenéire mind többen felfigyeltek, így aztán nem is csoda, hogy 2014-ben már együtt turnézott Bonobóval Európa-szerte, idén pedig olyan fesztiválokon is fellépett, mint az Outlook vagy a Dimensions.

Dömötör Sándor és Kürti Csaba projektje, a Gelka 2003-ban rajtolt, azóta számos külföldi kiadónál jelent meg zenéjük, állandó szereplői a nagy múltú Café del Mar válogatáslemez-sorozatnak, mellette pedig olyan kiadók anyagaira is felkerültek, mint a Ministry of Sound vagy a Warp. Legújabb kiadványuk, a Stardust Memories november végén jelent meg.

Fellépéseiken a duó egyik fele, Csaba egy APC 40-es kontrollerrel, re-editekből és mashupokból építi fel különleges szettjeit; kedvcsinálónak ajánlanánk az alábbi videót.

Mellettük színpadra lép Cadik is, aki a múlt héten jelentkezett új lemezzel, a Move-val, amelynek nagy részét a legendás Dynamite MC-vel közösen rögzítette.

További részletek a buliról itt találhatóak.