Fülledt house vagy melankolikus downtempo?
2018. január 10.
|
Das Ravist

Ajjaj, nehéz választás elé nézünk péntek este! A Toldiban 2016 egyik legjobb lemezét szállító német zenész élőzik és még pörgeti a lemezeket, míg a Tintában az ausztrál lo-fi house egyik legnagyobb tehetsége lép fel.

Január 12-én két bomba jó előadó is tiszteletét teszi fővárosunkban. Az egyik Parra For Cuva, aki egy fiatal német srác és még 2013-ban vált ismertebbé, mégpedig a Wicked Games feldolgozásával, ami abszolút egy rádióbarát deep house szám lett. De ez ne vezessen félre senkit, a berlini producer az elmúlt években bebizonyította, hogy ennél jóval több van benne. Két évvel ezelőtt kötött ki a Project Mooncircle kiadónál, ahol olyan nevek is feltűntek már, mint Submerse, Long Arm vagy Deft. Abban az évben egyik barátjával, Senoyjal adta ki közös lemezét, amely a második helyen végzett 2016-os listánkon. Akkor ezt írtuk róla: “Van két, a Bonobo által kitaposott úton járó srác, akik bepakoltak a kocsijukba mindenféle hangszert és kütyüt, és elvonultak egy kis spanyol kikötővárosba, hogy megírják az év egyik talán legbensőségesebb lemezét. Helyenként egészen euforikus, máshol pedig jóleső melankóliával ölel át”. Azóta egyetlen EP-je jelent meg, Mood In C címmel, ami ugyanezt a vonalat vitte tovább, de az afrikai népzenéből merített inspirációt. Pénteken a Pure Lust hozza el őt a Toldi Klubba és a szervezők a minap jelentették be, hogy dj-szettje mellett live-ozni is készül Parra For Cuva. A buliról itt lehet majd tájékozódni.

Szintén 12-én egy kisebb helyen és egy kicsit talán kevésbé ismert előadó lép fel Buda egyik legszuperebb kulturális menedékében, a Tinta Art Caféban. Az ausztrál Subjoi a tavalyi évben kifejezetten termelékeny volt, négy EP-je jelent meg, a legutóbbi bő egy hónapja. A dögös lo-fi house-ban utazó zenészt az Elevated crew hozza el, a behopp 1500 forint és érdemes lesz korán érkezni, mivel limitált férőhelyes az esemény.