Ma este mutatja be új EP-jét Ficture a Toldi Klubban
2018. április 12.
|
Das Ravist

A sheffieldi Audiobulb kiadónál jelenik meg a budapesti/berlini székhelyű producer, Tokár Gábor, azaz Ficture új, ötszámos EP-je, a Filled Spaces. A megjelenéssel egy időben az EP-t bemutató európai turné is kezdetét veszi, aminek első állomása Budapesten, a Toldi Klubban lesz.

Gábor első kiadványa, a Roads to Everywhere még 2014-ben jelent meg Lemongrass kiadójánál; a részletgazdag, digitális és akusztikus hangforrásokból egyaránt építkező, IDM-es és ambientes hatásokat is felmutató downtempója egészen sajátos zenei közelítésmódról tanúskodott. Nincs ez másként a ma megjelent Filled Spaces esetében sem, hasonlóan finom struktúrák jellemzik, ugyanakkor gyorsabb tempójú és talán még kísérletezőbb is elődjénél. Az EP négy eredeti felvétel mellett tartalmazza J. Views Don’t Pull Away című számának remixét is.

Gábor live actjein szintik és kontrollerek mellett akusztikus dobokon is játszik, élőben loopolva önmagát. Így már csak ezért is kihagyhatatlan lesz a Filled Spaces európai turné első állomását jelentő, ma este a Toldi Klubban megrendezésre kerülő fellépése. Az estét az NVC csapata szervezi, és Ficture mellett a Vörös Ákos és Zsuffa Aba alkotta Analog Balaton is játszik majd. Az esemény részletei itt találhatóak.