Új helyszín, megszokott minőség – július végén jön a harmadik Bass Camp
2018. június 22.
|
Das Ravist

A napokban vált teljessé az idei Bass Camp Fesztivál programja, ami – úgy tűnik, csak átmenetileg – egészen rendhagyó lesz. Az elmúlt két évben Orfűn megrendezett basszuszenei összejövetel ezúttal Budapestre költözik.

A szervezők hangkorlátozásra és a fővárostól való távolságra hivatkozva idén inkább egy egynapos Bass Campet hoznak össze, mégpedig Budapesten. Július 21-én a Vituki uszoda környéke remeg majd bele a basszusokba. Egyébként már a fesztivál warm-up bulija is erős lesz. A Pontoonra hozzák el a szervezők Mind of A Dragont, aki az elmúlt évek egyik legfelkapottabb friss uk garage előadója.

Ami pedig a 21-ét illeti: a drum and basst külföldi részről egy igazi legenda, Big Bud fogja képviselni. A ’90-es évek közepe óta aktív producer-dj jelenleg a saját, Sound Trax nevű kiadóját egyengeti, de karrierje elején LTJ Bukem jungle fellegváránál, a Good Looking Recordsnál is tevékenykedett. Mellette a liquid funk kelet-európai vezére, Command Strange is a fellép. A fiatal előadó rendkívül termékeny, az elmúlt tíz évben több tucat lemeze jelent meg olyan kiadóknál, mint a Fokuz, a Liquid Brilliants vagy az Integral, de egy Artificial Intelligence-szel közös zenéje még a Metalheadz katalógusában is fellelhető.

Dubstep részről a műfaj nemzetközileg is elismert magyar mestere is hazalátogat. A Budapesten ritkán fellépő Simon Péter, azaz DJ Madd a klasszikus dubok mellett előszeretettel veszi elő a chicagói utcák legmenőbb zenéit. Itt lesz még Zha is, akinek talán kevésbé cseng ismerősen a neve és megjelenéseit böngészve nem is túl hosszú listát találhatunk. Viszont egy baromi izgalmas kiadót vezet, a White Peach Recordsot, amelynek egyik megjelenését már mi is méltattuk. A legnagyobb név viszont kétségkívül Kromestar lesz, aki már a műfaj kezdete óta jelen van a színtéren és számtalan klasszikus köthető hozzá. Már eleve a 2006-os első szárnybontogatásaival maradandót alkotott, ekkor jelent meg a Kalawanji című száma a Deep Medinél, de az elmúlt 12 évben egy pillanatra sem pihent meg. Csak 2018-ban két kiadványa került a polcokra.

Igazából már magyar részről is olyan társaság jön össze, akik miatt érdemes lehet ellátogatni a Bass Campre. Csak néhány nevet emelnénk ki, többek között olyanokat, akik már podcastet is készítettek nekünk: Bergi, a Madting csapata, Zomblaze, Mentalien, Zsolaa vagy épp Sirmo.

Akit felcsigázott az ajánlónk, az itt tájékozódhat bővebben az eseményről.