Az univerzum hangjai szólalnak meg ICR új anyagán
2017. november 8.
|
Das Ravist

Az előző évtized egyik legfontosabb hazai drum and bass előadója volt Gál Zoltán, azaz ICR, aki 2011-ben egy duplalemezzel zárta le ezt a korszakát, hogy jóval kísérletezősebb irányokban érvényesüljön. Legújabb megjelenését nem csak a világűr inspirálta, de még hangmintázott is belőle.

A Reconstellation című anyag hozza az ICR-től megszokott műfaji sokszínűséget. Míg az indítás egy hatperces éteri ambient szám, addig a folytatásban breakbeat hibrid és szigorú, gépies techno is feltűnik. Maga a producer azt mondta, hogy a címben szereplő csillagkép “nem csak az éjszakai égbolt csillagjainak egy csoportját jelenti, hanem a dolgok viszonyrendszerét is, legyen szó a kozmoszról vagy a mi emberi lényünkről”. Az album erről szól, és hogy az ember egy folyamatosan alakuló entitás. Amellett, hogy az EP személyes témákat is érint, az univerzumból is merített inspirációt, de még hangmintázott is belőle. Az anyag tartalmazza a LIGO által észlelt gravitációs hullámok zörejét, a Jupiter mágneses mezőjének a hangját, valamint a 67P üstökös Rosetta által rögzített szonifikációját.

A Reconstellation egyébként a napokban jelent meg a Tapes Sublimating kiadónál és a Bandcampről elérhető digitális formátumban, de kazettarajongók is meg tudják rendelni a jó öreg adathordozón.