Das Ravist Podcast / 10 – Defcon J (Madting)
2017. augusztus 8.
|
Das Ravist

Podcastsorozatunk új részében majd’ egy óra erejéig egy londoni underground klubba visszük a hallgatókat Defcon J segítségével, aki a grime-dubstep vonalról válogatta össze aktuális kedvenceit. A Bassment és a Madting révén ismert DJ mixében ugyanúgy feltűnnek a legsúlyosabb basszusok, mint a könnyed, kristályos szintik.

Defcon J társaival még 2010-ben indította útjára a Bassment sorozatot, aminek keretein belül ő maga a 140 BPM körüli dolgokat helyezte előtérbe, ám egy idő után úgy érezték MC Ryaval, hogy egy teljes estét is meg tudna tölteni ezzel, így született meg 2016-ban a Madting, amely a basszusorientált zenék egyik zászlóshajójává nőtte ki magát Budapesten. A kollektívát a két előadón kívül Fantom, illrock és Normy alkotja, valamint Spade felel a vizuálért.

A csapat kezdteben a Müszibe, július óta a Frame klubba szervezi meg az estjeit, de Defcon J-t az utóbbi egy évben már el lehetett csípni Dub Phase- és Judas grime-bulikon, Machinedrum előtt az A38-on és néhány héttel ezelőtt még a Bass Camp Orfű fesztiválon is.

A nekünk készített mixéről azt mondta, „azt szeretem a podcastokban, hogy nem muszáj olyan nagy energiaszintű zenéket válogatni hozzá, mint egy klub esthez, nagyobb teret engednek. Próbáltam ezt kihasználni, és abból a hangzásból válogatni, amit éppen izgalmasnak tartok”. Izgalmasnak kétségtelenül izgalmas lett, és bár valóban hasonló műfajokon belül mozog az alább hallható bő 53 perces anyagban, mégis kellően változatos. Úgyhogy a play megnyomása után jöhet a londoni kaland.

Számlista:

Rapture 4D – 3017
Taiko – There Dem
Kahn – Abattoir (Fill Spectre’s Bootleg Remix)
LTHL – Untitled
LTHL – Ryūjin
Rygby – Sireadh
Spokes – Mercurial
Impey – Bleepz w/ Diesle DPower ft. D Double E – See No Evil (Acapella)
AS.IF KID – Hotwired Your Car
FamiliarFace – T Minus
Drax – Locked
Murlo – Tired Of You
Sega Bodega – 3310
Chants – Amethyst Dust
Summer Of Haze & Pixelord – Ripple Hero
CYPHR – Wetware
EVA808 – You Don’t
Sox – Catacombs Of Talion Freestyle 13
Blank Body – Gloss
Mssingno – Fones