Das Ravist Podcast / 07 – DJ Ren (She Fire, Bladerunnaz)
2016. május 18.
|
Das Ravist

Aki kicsit is otthon mozog a drum and bassben annak valószínűleg nem kell bemutatni a műfaj magyarországi first ladyjét, DJ Rent, aki már bő másfél évtizede pakolgatja a jobbnál jobb lemezeket. Reni szettjeiben egyaránt feltűnnek az érzelmesebb, vokálos zenék és vérbeli jungle klasszikusok is, de ha kell a leggettósabb chicagói footworköket veszi elő, vagy épp szigorúbb, komorabb oldalát veszi elő, mint ahogy azt tette legújabb podcastünk esetében is.

DJ Ren számtalan projekt és bulisorozat oszlopos tagja, évek óta a Tilos Rádió Dzsungel Könyve című műsorának házigazdája, a Bladerunnaz és Budapest Jungle bulik kötelező fellépője, a She Fire kollektíva dj-je, de összefuthatunk vele a Müsziben is a Budapest Juke estjein, vagy “hajó az idő”, akkor az A38 orrteraszán pörgeti a liquideket. Valamint május végén fellép a TEST Fest-en is Rockwell, DJ Paypal és Kahn társaságában, ahol szintén a dnb és a footwork határmezsgyéjén lehet majd számokat hallani tőle. Tehát talán nem túlzás, ami már az első mondatban is elhangzott, hogy ő hazánkban a dnb első számú lemezlovas hölgye.

A számunkra készített podcastben egészen friss újdonságok mellett ritkaságokat is összeválogatott egy sejtelmesen és sötéten induló, néhol szigorúan lüktető mixébe, amelyet helyenként egy-két finomabb dallammal oldott fel.

Számlista:

Khords & R381 – Flastag Dream – Inception Audio
Ghost Warrior – Invisible Forces – Dub
Thing & Om Unit – Something Ancient – 31
Apostroph – Haunted – Dub
Homemade Weapons & Red Army – Colony – Samurai
Owneath – Big Data Rising – Demand
Royalston & August Storm – Jungle Gone Down (Kimyan Law Remix) – Hospital
Fracture – Tunnel Track (Mark System Remix) – Warm Communications
Richie Brains – B Boy 900000 – Exit
DBR UK & Structured – Buds – Dispatch
Kid Drama ft Alia Fresco – Wasted Time – Exit
Heist – In Pursuit – Metalheadz
Digital & Spirit – Out Of Time – Function
Metro – Spoon – Pinecone Moonshine
Stranjah – Intalus VIP – Renegade Hardware
J:Kenzo – Alight – Cosmic Bridge
Soul Intent – Love Me – Dope Plates