Ajánló: pénteken Lukid a Toldiban
2015. szeptember 24.
|
Das Ravist

A Nightdrive csapata szeptember 25-i szezonnyitó bulijára elcsábította napjaink egyik legizgalmasabb brit elektronikus zenei előadóját, Lukidet, mellette pedig hazai kiválóságokkal válik teljessé a lineup. Mindez pénteken a Toldiban.

A londoni Luke Blair, azaz Lukid 2007-ben debütált az Actress által dirigált Werk Discsnél Onandon című nagylemezével, amelyet aztán még kettő követett ugyanezen kiadó égisze alatt (Foma, Chord – ugyan utóbbi részben korábban már kiadott számokat tartalmaz), a 2012-es Lonely At The Top pedig már a Ninja Tune és a Werk Discs közös kiadványaként jelent meg. Legutóbb tavaly szeptemberben jelentkezett a négyszámos Crawlers EP-vel, ami talán a valaha volt legnyersebb hangzású anyaga.

De igencsak impozáns diszkográfiájánál is érdekesebbek live szettjei, amelyek rendszerint olyan széles spektrumot járnak be, hogy jóformán bármire számíthatunk egy-egy fellépésén; íme, tessék rácsodálkozni erre a Boiler Room-os szettjére, amelyben house-tól kezdve dubon és hiphopon át ambient hangképekig szinte minden van:

A Toldiba is live acttel készül, hasonlóan izgalmas dolgokat várunk!

Lukid előtt pedig hazai előadók egész sora fogja izzítani a hangulatot, fellép Imre Kiss, Zomblaze, a Headshotboyz és Zovek is.

További infók itt.