Ajánló: holnap DJ Spinn a Volt Music Barban
2016. szeptember 2.
|
Das Ravist

Röpke három hónappal DJ Paypal budapesti fellépése után újabb Teklife-tag látogat hozzánk, méghozzá ezúttal a juke/footwork egyik legnagyobb húzónevének számító DJ Spinnt köszönthetjük, aki a műfaj hazai képviselőivel karöltve áll a DJ-pult mögé szombaton az Akvárium Klub Volt bárjában.

A chicagói gyökerű, ám az utóbbi években mind nagyobb nemzetközi ismertségnek is örvendő juke tulajdonképpen a ghetto house egyenesági leszármazottja, és bár a kettő közötti átmenet fölött még nem bábáskodtak, a műfaj kiteljesedése egyértelműen a Teklife csapatához köthető. Ennek egyik alapítója Morris Harper, azaz DJ Spinn, aki emellett a 2014-ben elhunyt juke-legenda, DJ Rashad jó barátja és állandó alkotótársa volt (kettejükről számos kiváló videóra lelni a legnagyobb videómegosztón). Rashadhoz hasonlóan Spinn is a Kode9-féle Hyperdubhoz szerződött, ahol legutóbb tavaly októberben jelent meg egy EP-je, az Off That Loud.

A holnap este, a TEST bulisorozat keretein belül megrendezésre kerülő esemény kihagyhatatlanságának alátámasztására mi a szervezők szavait idéznénk: „ritkán van olyan szerencsénk, hogy egy ennyire aktuális stílus emblematikus és talán legismertebb figurája látogasson Budapestre, mint szeptember 3-án, amikor DJ Spinn látogat az Akvárium Klub Volt bárjába”.

Hazai részről DJ Ren, a többek között az Uffalo Steezt, Ao Uzzit és KHMGTZ-t tömörítő Budapest Juke Crew, valamint DJ N1CE játszanak még az este folyamán.

Az esemény további részletei errefelé találhatóak.