Ajánló: a Theremin Klub programjai a győri Múzeumok Éjszakáján
2016. június 24.
|
Das Ravist

A nagy múltú Múzeumok Éjszakája idén is megannyi nagyszerű programmal várja az érdeklődőket országszerte, azonban az elektronikus zene szerelmesei vigyázó szemeiket Győrre vessék, mert a legizgalmasabb történések ezen a fronton ott lesznek.

A tavaly ősszel útjára indult Theremin Klub kétfős brigádja (a szervező Paris Noble, valamint az arculatért felelős Kókai Szilárd grafikus) két kiváló tematikus esttel a háta mögött már bizonyította, hogy az ország észak-nyugati szegletében is van az előremutató zenékre fogékony közönség, illetve hogy a hangot és a zenét koncepciózusan a középpontba állító eseményeknek igenis van létjogosultságuk.

Nincs is mit csodálkoznunk azon, hogy a kulturális kuriózumoknak mindig is nagy teret engedő Múzeumok Éjszakája programsorozat keretein belül kerül sor a Theremin Klub harmadik estjére, ami ráadásul egy igazi művészetközi esemény lesz.

Ekkor nyílik meg Kókai Szilárd, azaz rawde Asszem a lélek tükre című, logótipográfiai kiállítása, utána Miklós Noémi, a HAANG főszerkesztője tart előadást a magyar underground elektronikus zenéről és a témát érintő munkásságáról, és bemutatásra kerül az EJTech projekt is. Ezt követően három csendesülős koncert zárja az estét: fellép Gryllus Ábris, azaz Yvein Monq, Gábor Lázár, valamint a Sabw néven tevékenykedő Bognár Csaba és a makrohangos Nagy Gergely duója is.

A helyszín a Magyar Ispita pincéje lesz, az esemény létrejöttében pedig a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum és a Győr+ Rádió is a srácok segítségére volt.

A részletes program és további infók itt találhatóak.

(A fenti kép a Theremin Klub egy korábbi eseményén készült, innen vettük.)